Corpus Inscriptionum Latinarum Soræ

Om CILS

Alle latinske indskrifter i Sorø er registreret. De findes i store, lærde værker om Sorø, og det kan anbefales at bruge tid på at studere dem. Men det er de færreste, der når omkring biblioteket og får støvet de rigtige bøger frem. Der er brug for en nutidig formidling.
 
Det er tanken bag denne mobilvenlige hjemmeside. Der mangler ganske meget, både i form og indhold, men målet er, at man gennem billeder, tekst og videoer kan få en omfattende viden om indskrifterne her på siden. Med tiden skal der også laves en lille folder til Klosterkirken med plan over kirken og en række QR-koder, så man kan stå i Klosterkirken foran et monument, finde det på planen, scanne den rette QR-kode og se den digitale verden lukke op for middelalderens mysterier.
 
Målgrupperne er både den almindeligt nysgerrige besøgende og specialisten. Turisten skal kunne stå i Klosterkirken og tænke: "Hvad mon der står her?", finde ud af det via sin smartphone, tænke: "Cool" og dernæst at gå hen og købe is. Og den historiestuderende eller den ansatte på Nationalmuseet, der har brug for at tjekke, hvad der står på Absalons gravsten, skal kunne finde detaljerede billeder og oplysninger her. I den henseende mangler hjemmesiden meget. Der skal være nogle drop down-felter med "læs mere - for nørder".
 
Allan Rosengren, latinlærer ved Sorø Akademi og redaktør af CILS.
Allan Rosengren